Kinetoterapie copii

 

  • Evaluare:- programele de kinetoterapie din cadrul asociației sunt concepute pe baza recomandării primite de la medicul specialist( de recuperare, neurolog, ortoped, pediatru, reumatolog, neonatolog, etc) și în urma unei evaluări inițiale efectuată de către kinetoterapeuții centrului. Evaluarea are ca scop stabilirea vârstei de dezvoltare motorie a copilului și a achizițiilor motorii specifice vârstei. Pentru sugari (0-1 an) realizăm evaluarea pe baza ontogenezei din cadrul metodei Vojta, iar pentru copilul mic (1-3 ani) preșcolari și școlari evaluăm, pe bază de teste specifice, nivelul achizițiilor motorii,  forța musculară,echilibrul,coordonarea și postura corporală. În urma evaluării se stabilesc obiectivele terapeutice specifice pentru fiecare copil în parte și planul de intervenție în vederea atingerii acestora.

 

  • Kinetoterapie pediatrica:- ședințele de kinetoterapie din cadrul centrului au o durată de 30-45 de minute și sunt constituite din proceduri de kinetoterapie clasică care urmăresc stimularea achizițiilor motorii grosiere și fine, creșterea forței musculare, îmbunătățirea echilibrului și coordonării, precum și  dezvoltarea corporală armonioasă. Aceste ședințe se desfășoară în una dintre cele 2 săli de kinetoterapie  utilate corespunzător desfășurării activităților de recuperare pentru copii.

 

  • Metoda Schroth:- Metoda Schroth este una dintre metodele cu rezultate notabile în tratarea afecțiunilor de statică vertebrală, în special a scoliozelor cu curburi mari, dar și a cifozelor, boala Scheuermann. Metoda constă în utilizarea contracțiilor musculare, dirijarea respirației și întinderea axială a coloanei vertebrale cu scopul de a obține poziția corectă. Pacientul conștientizează de-alungul terapiei imaginea posturală corectă, învață să o adopte singur, în mod activ, iar acest lucru îi oferă  posibilitatea de a menține poziția normală, corectată în activitățile uzuale de-alungul zilei. Beneficiiile terapiei Schroth sunt reducerea curburilor patologice ale coloanei vertebrale, stoparea sau încetinirea procesului de agravare, conștientizarea imaginii de postură corectă, creșterea capacității viatale și îmbunătățirea funcționalității sistemului cardio-respirator, calmarea durerii și creșterea stimei de sine prin ameliorarea aspectului estetic.

 

  • MIRA:- MIRA este o aplicație proiectată pentru a crea o terapie de recuperare fizică accesibilă și distractivă. Sistemul transformă exerciții de terapie în jocuri video, și folosește un senzor extern (Kinect) ce înregistrează mișcările corpului și generează parametrii fizici ce ajută la evaluarea performanței pacientului. Aplicația conține mai multe jocuri, special concepute pentru a motiva copilul și o gama largă de mișcări, ce dau posibilitatea terapeutului să elaboreze un plan specific de recuperare pentru nevoile fiecărui pacient. Platforma MIRA poate fi utilizată ca terapie de recuperare de copii cu vârsta de peste 3 ani cu afecțiuni neurologice, afecțiuni ortopedice, postoperatorii, tulburări de coordonare, sindrom Down sau tulburări de spectru autist.