TERAPIE PRIN JOACA

Joaca reprezinta un element central in viata unui copil. Cu noi senzori cum ar fi Microsoft Kinect, copiii se pot bucura de jocuri video, facand in acelasi timp exercitii fizice terapeutice care sa semene cu formele de terapie conventionala de care beneficiaza copiii cu deficiente neurologice. Jocurile MIRA, prin modul lor distractiv si inovator, ii motiveaza pe copii si sunt eficiente in imbunatatirea activitatilor necesare vietii de zi cu zi, cum ar fi controlul motor si echilibrul. MIRA Rehab a dezvoltat exercitiile video sub forma de jocuri bazate clinic, ca un instrument in procesul de reabilitare, implicand exercitii cu rolul de a imbunatati functia motorie.

Jocurile MIRA antreneaza abilitatile motorii grosiere ale membrelor superioare si inferioare, echilibrul, coordonarea, capacitatea vizual-spatiala si coordonarea mana-ochi. Aceasta terapie prin jocuri, are de asemenea capacitatea de a imbunatati atentia pacientului. In cazul copiilor care utilizeaza MIRA, se observa cel mai bine imbunatatirea echilibrului si a coordonarii.

Senzorul Kinect furnizeaza date analitice pe care un clinician nu le poate detecta, cum ar fi viteza de deplasare (viteza medie si maxima) , acceleratia ( acceleratia medie si maxima) si miscarile pacientului in spatiu. De asemenea ofera date functionale cum ar fi numarul total de puncte acumulate in jocurile MIRA. Acumularea punctelor in cadrul acestor jocuri terapeutice necesita echilibru, coordonare spatio-vizuala, coordonare mana-ochi, atentie, un IQ satisfacator si o acuitate vizuala buna. Platforma MIRA ne pune la dispozitie jocuri adaptate pentru copii cu deficiente neurologice, cu diferite grade de dificultate si exercitii al caror scop este imbunatatirea coordonarii.

Interactiunea cu senzorul Kinect este de la distanta, nesolicitand pacientilor sa tina un dispozitiv in mana, in timpul jocurilor, lucru care ar putea fi dificil de realizat de multi copii cu afectiuni neurologice, pentru a se coordona. Aceste exercitii terapeutice care sunt implementate in jocurile MIRA, sunt apreciate atat de copii, respectiv pacienti, cat si de parinti si pot fi considerate un instrument promitator nou pentru cadrele din domeniul reabilitarii, in tratarea copiilor cu paralizie cerebrala.

IMPREUNA PUTEM FACE DIFERENTA

Atata timp cat saracia si inegalitatea persista, noi nu ne vom lasa

VOLUNTEER
DONATE NOW